Moj posel = moja odgovornost! Kaj pa če gre kaj narobe?

Pri izvajanju dejavnosti podjetij lahko pride do številnih težav, škod in izgub, ki bremenijo izvajalca.

Splošna civilna odgovornost, delodajalčeva in proizvajalčeva odgovornost podjetij – Kaj je to?

Kaj to pomeni, sem vprašala poslovnega partnerja s področja zavarovalnih storitev, Blaža Zalarja, direktorja Moj nasvet d.o.o., s katerim sodelujemo. Pojasnil mi je sledeče:

Podjetje, ki se ukvarja z gradbeništvom, gostinstvom, elektroinstalacijami, vodovodarstvom, slikopleskartvom ali pa z manikuro-pedikuro oz. s kakšno drugo podobno sorodno dejavnostjo, lahko povzroči škodo naročniku ali stranki.

V primeru, da povzročite škodo naročniku, lahko ta zahteva odškodnino, ki jo boste morali plačati iz lastnega žepa. Zgodijo se lahko tudi delovne nesreče zaposlenih, ki imajo za posledico visoko stopnjo invalidnosti ali celo smrt. V takih primerih se boste težko izognili visokim finančnim odškodninam ter sodišču.

Kateri so primeri škod, ki jih lahko povzročite? Če ste gradbeno podjetje, lahko pride do napak pri gradnji, poškodb na gradbišču ali pa do drugih dogodkov in delovnih nesreč,  gostinski obrat lahko povzroči zastrupitve s hrano, elektroinstalaterji lahko povzročijo požar, vodovodarji pa lahko povzročijo poplave ali druge škode zaradi pomanjkljivega dela.

Pomembno: vsako podjetje, ki je kakorkoli povezano z gradnjo, je po 14 čl. Gradbenega zakona zakonsko obvezano skleniti Zavarovanje odgovornosti delodajalca!

Z zavarovanjem odgovornosti bo zavarovalnica prevzela odgovornost za plačilo odškodnine, ki jo zahteva naročnik ali stranka, ter vas pravno ščitila pred neutemeljenimi zahtevki.

Na ta način se boste izognili finančni izgubi, ki bi vas lahko stala vašega podjetja.

Blaž zato svetuje, da ne čakajte, sklenite cenovno zelo ugodno zavarovanje odgovornosti malih podjetij čimprej in si zagotovite mirno delovanje in najboljšo zaščito, brez strahu pred morebitnimi finančnimi posledicami ali propadom podjetja.

Če želite, da vam Blaž predstavi možne rešitve zavarovanj tudi za vaše podjetje, nam sporočite in povezali vas bomo z njim!

Zgoraj navedena informacija je podana z namenom čim boljšega upravljanja kadrov v podjetjih in ni obvezujoče narave.

#samopovem #kadrovskinasvet #odgovornostdelodajalca

HRM rešitve
Scroll to Top