Se vaših zaposlenih loteva »POSTKORONA SINDROM?«

V obdobju, ko so veljali strogi  ukrepi in zaustavitev delovanja v mnogih panogah. Če je to veljalo tudi za vas in vaše podjetje, ste verjetno imeli vaše zaposlene na delu ali na čakanju na delo doma.

Večini zaposlenih je taka situacija zelo ustrezala. Kasnejše vstajanje, manjši nadzor nad učinkovitostjo dela, vse se je upočasnilo….. in ker je trajalo, s(m)o se navadili.

Ponovno zagon aktivnosti in dela zato nekaterim ni najbolj ustrezal.

In pojavil se je POSTKORONA sindrom. Ko zaposleni iščejo priložnosti, da bi, tako kot v času »korone« ostajali doma, z znižano delovno obveznostjo ali sploh brez nje (čakanje na delo), z vseeno kar nekaj prihodka in bili prosti – SVOBODBNI.

Tako se začnejo dogajati »bolniške«, najpogosteje ob koncu tedna, zahteve delodajalcu za delo od doma, veselje do druženja na terasah, tudi v času bolniške odsotnosti. ….delovne obveznosti pa so nekje v drugem planu.

Če se to dogaja tudi v vašem podjetju, ne čakajte, da se bo situacija samodejno vrnila v prvotno stanje. Ukrepajte! In pri tem vam lahko pomagamo tudi v HRM rešitve d.o.o.

Pokličite nas in dogovorili se bomo za strategijo ponovne vzpostavitve motivacije in zavzetosti v vašem delovnem okolju!

Lilijana Mandelj, HRM rešitve d.o.o.

PODPORNA PISARNA

HRM rešitve
Scroll to Top