Kako lahko motiviram svoje zaposlene?

Ni vedno preprosto, a s pozitivnim pristopom in vztrajnostjo lahko dosežete veliko.

Znano je, da večino ljudi v podjetjih, ne glede na panogo in položaj, motivira zaslužek, dodatki k plači in denarni bonusi.

A kaj pri delavcih v podjetju tudi šteje in ima lahko primerljiv učinek?

Nematerialne dobrine, ki so lahko vaš čas, pozornost, predanost in zgled.

Zaposlenim veliko pomeni občutek pripadnosti. Da so lahko del skupnosti, ki v svet prinaša pozitivo, rešuje težave drugih ali nekaj gradi za ljudi. Veliko jim pomeni, da se v podjetju dobro počutijo in tako lažje prispevajo k boljšim rezultatom podjetja.

Z urejenim delovnim okoljem lahko veliko dosežemo za njihovo dobro počutje in jim hkrati dajemo občutek, da nam je mar za njih. Pomembno je, da svojim zaposlenim pokažemo, da nam je njihovo počutje, zdravje in preživet čas v podjetju pomemben in da z delom v podjetju pripomorejo k skupnemu uspehu podjetja.

Pomembno je tudi to, da fizične dobrine niso naša edina komunikacija z zaposlenimi. Z njimi moramo komunicirati tudi iz oči v oči, jih kdaj povprašati za mnenje ali jim le izraziti hvaležnost za to kar počnejo in ker so.

Izpostavljanje dobrih praks in odličnih rezultatov zaposlenih lahko dodatno spodbudi k nadaljnjemu doseganju rezultatov.

Dobri rezultati ne bodo prišli čez noč, a s pozitivnim pristopom in svojim zgledom lahko veliko dosežete.

#samopovemo #kadrovskinasvet

HRM rešitve
Scroll to Top